FAQ

Meestgestelde vragen

Publishing Services

Bij Publishing Services kunt u terecht voor deel- of totaalprojecten van gedrukte media en alle diensten daaromheen. U kunt bij ons dus ook terecht voor strategie, conceptontwikkeling, copywriting, fotografie, vormgeving, prepress en fulfilment. Daarnaast is Publishing Services de projectleider die alle processen die samenhangen met uw publicaties in goede banen zal leiden.
Publishing Services onderscheidt zich door het aanbieden van een breed spectrum aan grafische diensten en processen gericht op drukwerk. Met meer dan veertig jaar ervaring in het vak weet Publishing Services als geen ander welke wegen er bewandeld moeten worden om een optimaal resultaat te realiseren. De betrokkenheid en servicegerichtheid van Publishing Services naar zijn klanten is vanaf het eerste gesprek tot en met de realisatie zeer groot. Het streeft naar korte communicatielijnen met alle betrokkenen. Publishing Services begeleidt, bemiddelt, ontzorgt en voorziet in drukwerk op het hoogste niveau afgestemd op uw wensen.
Nee, zeker niet, u hoeft zelf niet op zoek naar een partij die het drukwerk en alle diensten daaromheen voor u verzorgt. Het vinden van de juiste partijen kost veel tijd. Tijd die u beter kunt besteden aan uw corebusiness. Grijze kosten worden vaak niet gezien of geteld, maar ongemerkt zijn er veel uren met dit speurwerk gemoeid. Daarnaast heeft Publishing Services scherpe prijsafspraken met zijn leveranciers waarin weinig of geen verkoopkosten zitten. Door te kiezen voor de leverancier die het beste bij uw project past, kan Publishing Services vaak flink op de kosten besparen.
Publishing Services werkt samen met gerenommeerde bedrijven waarvan bekend is dat ze de juiste service en kwaliteit leveren en hun afspraken nakomen.

Creatie/prepress

Jazeker, onze vormgevers kunnen voor u een huisstijl ontwikkelen die bij de uitstraling van uw bedrijf past en deze huisstijlregels vastleggen in een huisstijlhandboek. Andere grafische bedrijven die voor uw bedrijf werken, weten dan ook precies aan welke regels ze zich moeten houden.
Geen probleem, Publishing Services weet als geen ander hoe dit aangepakt moet worden. Tijdens een gesprek, waarbij ook een ontwerper/vormgever aanwezig kan zijn, bespreken we wat de doelstelling van de campagne is en hoe dit proces in zijn werk gaat.
Ja, dat kan zeker. De tekstschrijvers en fotografen met wie Publishing Services werkt, allen met hun eigen specialismen, zoals webteksten, commerciële teksten, teksten voor manuals, productfoto’s en sfeerfotografie, helpen u hier graag mee. Deze werkzaamheden lopen vaak gelijktijdig met het proces van creatie en vormgeving.
Ja, Publishing Services werkt samen met een groot aantal specialisten die de meest uiteenlopende dtp-werkzaamheden kunnen verrichten. Hierbij behoren ook de werkzaamheden om afbeeldingen te bewerken, corrigeren, combineren en vrijstaand te maken.
Zeker, dit is voor ons essentieel. Door de toepassing van colourmanagement en bij opmaak gebruik te maken van de juiste kleurprofielen (ISO-normen), wordt een voorspelbaar drukresultaat gegarandeerd.

drukwerk

De keuze voor vellen- of rotatieoffset wordt bepaald door de grootte van de oplage, de gewenste kwaliteit en het gewicht van de te bedrukken papiersoorten.
Vellen-offset, rotatie-offset (heatset of coldset), flexodruk, zeefdruk en digital print.
Ja, kleine oplagen worden over het algemeen digitaal gedrukt. Hierbij is personalisatie eenvoudig toe te passen en zijn korte levertijden geen probleem.
Dit is afhankelijk van de oplage, maar over het algemeen zal hiervoor worden gekozen voor rotatie-offset (heatset). Folders moeten vaak huis-aan-huis worden verspreid, hierbij is het gewicht van de folder kostenbepalend voor de verspreiding. Het gewicht van het papier ligt over het algemeen tussen de 52 en 90 gram per vierkante meter.
Zeker, kranten worden in rotatie-offset (coldset) gedrukt. De oplagen van kranten zijn over het algemeen redelijk hoog.

Afwerking

De eenvoudigste afwerking is het schoonsnijden van het drukwerk naar het eindformaat. Dit volstaat als het gaat om bijvoorbeeld flyers, maar deze kunnen ook nog worden voorzien van bijvoorbeeld ril- of perforatielijnen. Folders kunnen op verschillende manieren worden gevouwen, zoals enkele vouw, zigzagvouw en luikvouw. In vellen-offset gedrukte brochures worden meestal geniet afgewerkt met twee nietjes in de rug. Als het drukwerk rotatief is gemaakt, kunnen ze ook gelijmd worden afgewerkt in plaats van geniet. Boeken, magazines en dikke brochures worden vaak garenloos gebrocheerd (gelijmd). Genaaid gebrocheerd is ook een optie. Het is veel duurzamer, maar er hangt ook een hoger prijskaartje aan. Ongeacht het soort drukwerk kunnen er nog allerlei veredelingen worden toegepast. Denk bijvoorbeeld laminaat al dan niet met spot UV-lak, all-over vernis of lak of een preeg.
Veredelen van drukwerk wordt gedaan om uw drukwerk een extra fraaie en opvallende uitstraling te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laminaat al dan niet met spot UV-lak, all-over vernis of lak of een preeg.

Aftersales, opslag en verzending

Ja dat is mogelijk. Publishing Services heeft bij diverse leveranciers de mogelijkheid om drukwerk op te slaan en het op een door u te kiezen moment te laten leveren op een door u te bepalen plaats.
Ja, ook dat is mogelijk! Ook hiervoor nemen we u de zorg uit handen. We zoeken voor u uit welke verzendwijze voor u financieel het gunstigst is. Hierbij verliezen we het belang van een tijdige bezorging niet uit het oog. Drukwerk waarin bijvoorbeeld acties staan met een bepaalde deadline moet tijdig op de plaats van bestemming worden bezorgd. Drukwerk kan worden ingeseald en voorzien van een adresdrager, ook kunnen bijlagen worden meegeseald. We werken met diverse partijen die de verzending van drukwerk kunnen verzorgen.
Hier kan worden gekozen voor diverse opties. Bezorgtijden variëren van 24 tot 48 tot 72 uur. Hoe korter de bezorgtijd, des te duurder wordt het. Spoedbezorging is ook mogelijk. In dat geval maken we gebruik van een koeriersdienst.
Ja, dat kan. Drukwerk kan worden ingeseald en voorzien van een adresdrager, bijlagen kunnen ook worden meegeseald. Denk hierbij aan een flyer, folder of een antwoordkaart.